Menu Sluiten

Concertgebouw in het teken van A Tribe Called Quest

Op 17 maart brengt Het Concertgebouw in samenwerking met muziekplatform Legacy of Music en radiostation Sublime een eerbetoon aan een van de meest invloedrijke en innovatieve groepen uit de hiphopgeschiedenis: A Tribe Called Quest.

Met een concert, fototentoonstelling, panelgesprek en afterparty staat Het Concertgebouw die dag helemaal in het teken van de roemruchte hiphopformatie. De line-up voor het concert is compleet: Het Re:Freshed Orchestra staat samen met Pete Philly, Maikal X, MC Melodee, Kris Berry, Raymzter, Skate the Great en Brainpower in de Grote Zaal.

Alternatief voor gangstarap
De New Yorkers Q-Tip, Phife Dawg Ali Shaheed Muhammad en Jarobi White vormden in 1985 A Tribe Called Quest. Door hun eigenzinnige, artistieke aanpak met jazzsamples en laidback grooves groeiden ze uit tot een van de meest legendarische groepen uit de hiphop. Met hun teksten over actuele, sociale onderwerpen zoals ongelijkheid en consumentisme vormden ze een alternatief voor de destijds populaire gangstarap, samen met gelijkgestemden als de Jungle Brothers, Queen Latifa en De La Soul. Hun albums ‘The Low End Theory’ en ‘Midnight Marauders’ worden beschouwd als klassiekers in het hiphopgenre met hits als ‘Can I kick it?‘, ‘Scenario’ en ‘Electric Relaxation’.

Baanbrekend
Dat A Tribe Called Quest baanbrekend was voor de hiphop is te merken aan vele grootheden uit het genre die zich door de groep hebben laten inspireren, zoals Pharrell Williams, Kanye West, Pusha T, Andre 3000 van OutKast en Questlove van The Roots. Ook op Nederlandse artiesten is de groep van grote invloed geweest.

Meer informatie over het evenement vind je hier.

 

Deel bericht

Laatste nieuws