Menu Sluiten

Chick Corea overleden

Vandaag is bekend geworden dat pianist Chick Corea afgelopen dinsdag is overleden. Corea was een van de meest invloedrijke toetsenisten in de jazz. Hij is 79 jaar geworden.

Lees ook: Chick Corea: 60 jaar tussen akoestisch en electrisch

Corea’s cv leest als een Who is Who van de jazz. Hij speelde met Miles Davis, Al Di Meola en Stanley Clarke. Daarnaast werkte hij met uiteenlopende jazzmusici als Sarah Vaughan, Chaka Khan en Paul Motian. Om er maar een paar te noemen.

Corea stond aan de basis van de jazzrock, in 1968 voegde hij zich bij de band van Miles Davis met wie hij onder meer het essentiele album Bitches Brew maakte.

Daarna begon hij de band Circle, een avant garde jazzband.

In 2016 vierde Corea zijn 75ste verjaardag door met meer dan twintig verschillende bands te spelen in de Blue Note Jazz Club in Greenwich Village, New York. Van leeftijd trok hij zich niet zoveel aan. ..Ik concentreer me liever op het plezier dat ik heb met dit muzikale avontuur.

Chick Corea heeft naar alle waarschijnlijkheid tegen de honderd albums opgenomen. Hij was regelmatig te gast op North Sea Jazz.

Op zijn facebook-pagina is gemeld dat Chick Corea is overleden aan ,,een zeldzame vorm van kanker, die pas recent is ontdekt.’’

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

Deel bericht

Laatste nieuws