Menu Sluiten

Cécile McLorin Salvant en Snarky Puppy op So What’s Next? 2019

Jazz is het startpunt voor So what’s Next?, het driedaagse festival dat in het eerste weekeinde van november plaats vindt in de binnenstad van Eindhoven.

Maar zoals altijd zoekt het festival, dat zijn zevende editie beleeft, de grenzen van de jazz op, en laat het zich niet in een hokje duwen. Jazz is het vertrekpunt, maar zeker niet het enige referentiekader.

Het immer spraakmakende muziekfestival biedt dit jaar zo’n 60 acts. In het Muziekgebouw, het festivalhart, en op tal van andere locaties in het centrum van de stad, zijn opvallende headliners te vinden, maar ook showcases van aanstormende jazzartiesten met een eigentijds geluid.

Crossovers van jazz met hiphop, soul, world, elektronische en klassieke muziek krijgen alle ruimte die ze verdienen.

So What’s Next? gaat over de toekomst van de jazz en dat maakt het programma ook waar. Niet voor niets concludeerde het gezaghebbende Downbeat Magazine: “So What’s Next? is primed to become a major new destination in the international jazz ecosystem.

Door de focus op ‘zwarte’ Anglo-Amerikaanse jazz heeft het festival een geheel eigen gezicht en signatuur. De inzet van internationale scouts uit New York en Los Angeles en gastcuratoren draagt daaraan bij.

Meer info, timetables en tickets zijn te vinden op sowhatsnext.nl

 

Deel bericht

Laatste nieuws