Menu Sluiten

Blueslegende Wallace Coleman naar Almelo

Op donderdag 14 maart treedt bluesharpspeler Wallace Coleman op in podium Paco Plumtrek in Almelo.

Bluesman Wallace Coleman komt voor een korte tour naar Europa. Op 14 maart staat hij in podium Paco Plumtrek in Almelo.

De in 1936 geboren Wallace Coleman leerde zichzelf spelen op een mondharmonica van 50 dollarcent. Aanvakelijk werkte hij in een bakkerij, waar hij vrachtwagens moest uitladen, Tijdens de pauzes leerde hij zichzelf spelen. Op kleine podia in de buurt zag hij blueshelden spelen, mensen als Jimmy Reed, Elmore James en Muddy Waters kwamen langs, in de barrelhouses van Cleveland, Ohio waar hij destijds woonde.

Pas op zijn 51 betrad Coleman zelf het podium, nadat hij voldoende  inspiratie opdeed uit de muziek van Little Walter en Sonny Boy Williamson. Begin jaren 80, na zijn pensionering, begon hij in het openbaar op te treden. The Bluesmaster Robert Jr. Lockwood, een man die nooit een harmonicaspeler wilde, was zo onder de indruk dat hij Coleman vroeg in zijn band te komen.

In 1997 bracht hij zijn eerste soloalbum Wallace Coleman uit, er zouden nog zes albums volgen. Tours volgend, door de VS, Europa en Japan.

In Almelo wordt Wallace Coleman begeleid door gitarist Little Boogie Boy Hein Meijer en Jody Getz.

Info en reservering op pacoplumtrek.nl

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »