Menu Sluiten

Blue Note-baas Bruce Lindvall overleden

In New Jersey is eergisteren voormalig Blue Note-topman Bruce Lindvall overleden. Lindvall is meer dan een halve eeuw werkzaam geweest in de muziek-business, en raakte verslingerd aan jazz toen hij als puber de muziek van Clifford Brown, Charlie Parker en collega-beboppers hoorde in de clubs in NYC. Lindvall is 79 jaar geworden en stierf aan de gevolgen van de ziekte van Parkinson.

De Amerikaan omschreef zichzelf als’een mislukte saxofonist’, toen hij in 1960 een baantje kreeg aangeboden bij Columbia Records. Daar kreeg hij de smaak van de muziekindustrie te pakken, toen hij de kans kreeg mensen als Dexter Gordon, Herbie Hancock en Stan Getz te tekenen. In 1984 greep hij de gelegenheid aan om het destijds slapende Blue Note tot leven te wekken, met releases van Jimmy Smith, McCoy Tyner en Freddie Hubbard.

Momenteel is Don Was de baas bij Blue Note. Hij schreef op de site van het label: “Bruce was a one-of-a-kind, larger-than-life human being. His Joie de Vivre was equaled only by his love for music, impeccable taste and kind heart. He will be sorely missed by all of us who loved and admired him but his spirit will live forever in the music of Blue Note Records.”

Meer over Bruce Lindvall op Billboard.com

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »