Menu Sluiten

Bekijk The Freedom Trail, de nieuwe clip van The Preacher Men

Zoals de meeste jazz-acts hebben ook The Preacher Men het zwaar in tijden van corona. Maar saxofonist Efraïm Trujillo zat niet stil, en schreef het toepasselijke nummer The Freedom Trail.

In een begeleidend schrijven meldt de Amsterdamse muzikant: ‘’Voor mijn favoriete band The Preacher Men schreef ik dit nummer, met Rob Mostert op Hammond en Chris Strik op drums. Opgesloten in huis kwam ik tot het besef hoe belangrijk bewegingsvrijheid is. Maar mijn tijdelijke ongemak is vrijwillig, en heeft een goede reden. The Freedom Trail is opgedragen aan iedereen die ooit zonder reden opgesloten is geweest. Deze song is opgedragen aan iedereen die in zijn vrijheid is beknot.’’

Schaduwzijden

Trujillo vervolgt: ‘Er is nu eigenlijk alleen aandacht voor de schaduwzijden van het artiestenbestaan, onze moeilijke financiële situatie en de afhankelijkheid van subsidies en overheidssteun. Dat is jammer, want daardoor wordt de waarde en het belang van muziek minder duidelijk voor het voetlicht gebracht. In het oog van de moeilijke beslissingen en keuzes die wij als samenleving moeten maken is het essentieel dat we als sector zichtbaar blijven. Juist nu!’’

De partijen voor The Freedom Trail zijn door de muzikanten thuis opgenomen, waarna Trujillo de muziek mixte en masterde. De song is vanaf 1 mei te verkrijgen via de digitale kanalen.

Jazzism Edison Publieksprijs

The Preacher Men brachten in 2018 het album Blue uit, een hartverwarmende ode aan de blues. Jazzism doopte de band ‘het nieuwe jazz supertrio’. Het veelgeprezen album bezorgde de band vorig jaar de Jazzism Edison Publiekprijs, en leidde vorig jaar tot de liveregistratie Live At Bimhuis, waarop de band de rokerige sound ook live overtuigend voor het voetlicht wist te brengen.

(foto: Astrid Knaap)

Deel bericht

Laatste nieuws