Menu Sluiten

Bekijk de nieuwe clip van Lori Lieberman

De Amerikaanse singer-songwriter Lori Lieberman kennen we natuurlijk vanwege de voor en door  haar geschreven hit Killing Me Softly, die door Roberta Flack de charts in is gezongen. Nu is ze terug, samen met het Matangi Quartet, en het album The Girl And The Cat.

Het was in de vroege jaren ’70 dat Lieberman op de drempel van wereldroem stond, maar Flack ging er met de bloemen vandoor. Ze liet zich daardoor niet weerhouden, en werkte samen met onder meer Don McLean, Leonard Cohen, The Eagles en Joni Mitchell.

In Nederland is Lori Lieberman zeer geliefd. Op haar vorige album werkte ze al samen met diverse Nederlandse artiesten, en vertaalde ze een nummer van haar goede vriend Hennie Vrienten.

Op The Girl And The Cat zingt Lieberman met het geliefde Matangi Quartet. Het album bevat 13 composities waarin Lori niet alleen als songwriter maar ook als arrangeur schittert. Aan het nieuwe album werkten naast het Nederlandse strijkkwartet Matangi Quartet onder meer Matt Chamberlain (Pearl Jam) op drums en Jaap Kwakman (3JS) op gitaar mee. De productie was in handen van Bob Clearmountain (Rolling Stones, Bryan Adams).

Het album verschijnt op 6 september. Lori Lieberman is in oktober in Nederland voor shows, meer info op lorilieberman.com

Deel bericht

Laatste nieuws