Menu Sluiten

Bekijk de clip Stop This Flame van Celeste

Celeste is een van de jonge Britse muzikanten die de wereld veroveren. De BBC verkoos haar tot Sound Of 2020 en tijdens de Brit Awards ontving ze de Rising Star Awards. Celeste is de komende zomer te zien op North Sea Jazz in Rotterdam. Hier alvast de clip van haar nummer Stop This Flame.

Jazzism-journalist Angelique van Os zag Celeste afgelopen januari tijdens Eurosonic/Noorderslag. Dit zijn haar notities:

Rising star Celeste
”(Vervolgens is het) rennen naar de Stadsschouwburg, want daar maakt rising star Celeste haar opmaking. Dat veel mensen deze soulbelofte op het netvlies hebben, bleek uit de enorme rij -dus toch! Tja, als je de kersverse winnaar bent van The BBC Sound of 2020, dan kan het snel gaan. Gelukkig kon ik naar binnen. De van origine Amerikaanse met Jamaicaanse roots groeide op in het Britse Brighton. Haar sound roept gelijk vergelijkingen op met grootheden als Adèle (haar hese stemgeluid en grote bereik) en Amy Winehouse (qua songs, zoals het retro-klinkende Love is Back). Maar Celeste is ook zichzelf, zingend met heel veel lucht, zet ze haar songs sterk neer met haar heldere articulatie, soepele techniek en fraaie frasering die haar geen enkele moeite lijken te kosten. Ondanks haar statische voorkomen ademt ze toch een natuurlijke aantrekkingskracht, maar ze mag wel meer loskomen op het podium. Tevens is er nauwelijks interactie met de band, noch met het publiek. Het repertoire is afwisselend, van swingend tot slepende ballads. Bij slotnummer Strange zit ze wel vaak bewust onder de toon en duwt ze de noten naar de pianoakkoorden toe. Hierdoor wringen de uithalen soms, en toch heeft dat z’n charme omdat ze het vol overtuiging neerzet. Van deze dame gaan we veel horen het komende jaar, dat is zeker.’’

Deel bericht

Laatste nieuws