Menu Sluiten

Bekijk de clip Baha-ree-bah! van Bruut!

Bruut! (Maarten Hogenhuis – sax, Folkert Oosterbeek – hammond, Thomas Rolff – double bass en Felix Schlarmann – drums) is een van de hardst swingende bands van het moment. Dat bewijst het nieuwe album Go Surfing, dat ze opnamen, samen met gitarist Anton Goudsmit. De clip Baha-ree-bah! is een voorproefje.

Bij het maken van hun vierde album Superjazz uit 2017, sloten de vier heren van BRUUT! zich op in een oud huis in het midden van Frankrijk. Het hele album werd in een week geschreven, hierbij mede geïnspireerd door metershoge stapels oud vinyl. Eén van de platen uit die stapel was een single van de surf-band The Trademarks, getiteld ‘Baha-ree-bah!’.

Dit stuk, geschreven door saxofonist Larry Gillette, wordt gezien als een van de meest toonaangevende surftracks, hoewel de band zelf niet heel lang bij elkaar is geweest. Na het horen van deze opname, schreef BRUUT! het stuk Baha, de eerst single en opener van het album Superjazz – overigens ook opgenomen door BRUUT! & Anton Goudsmit op hun te verschijnen album Go Surfing!

Toen het vijftal besloot dit surf project te gaan opnemen, was het eerste stuk dat op het repertoire ver-scheen dan ook ‘Baha-ree-bah!’ Surfrock zonder gitaar is als friet zonder mayo; eindelijk kon BRUUT! deze track op plaat zetten met een van Neerlands vetste gitaristen. De band heeft er samen met Goud-smit een eigen draai aan gegeven, wat resulteert in de meest energieke track van het album.

De bijbehorende videoclip werd geschoten op een van de natste dagen van september in de Power Sound Studio in Amsterdam. Onder de titel ‘Analog Masters’ werd Baha-ree-bah! in een van de mooiste studio’s van Nederland direct op tape opgenomen – wat betekent dat er helemaal geen nabewerking heeft plaatsgevonden; precies zoals alle surfrock uit de zestiger jaren ook is opgenomen.

Deel bericht

Laatste nieuws