Menu Sluiten

Bekijk Animalcules, de nieuwe single van De Beren Gieren

In aanloop naar het nieuwe album van De Beren Gieren, Less Is Endless, dat in september verschijnt, lanceren de Vlamingen hun nieuwe single Animalcules.

De track is geïnspireerd door de uitvinders van de eerste microscoop, Antonie  van Leeuwenhoek en de zijnen. Zij ontdekten een volledig nieuwe biotoop van klein kruipend gedierte, dat zij animalcules (‘kleine dierkens’) noemden.

De live versie van de single is opgenomen tijdens de Greening Streaming Sessions, een eenmalig evenement dat in februari van dit jaar plaatsvond.

Tijdens deze sessies in de Handelsbeurs Concertzaal, een van de meest prestigieuze podia van de stad, speelden De Beren Gieren songs van het nieuwe album in een mysterieuze setting, geconcipieerd door Tobias Jansen a.k.a. Tobi Jonson, die eerder video’s maakte voor onder meer Tristan en Eefje de Visser.

Voor deze versie van Animalcules was De Beren Gieren in gezelschap van een koor, dat op geheel eigen wijze accenten toevoegt aan de unieke muziek van ’de meest avontuurlijke muziekgroep van de Benelux’.

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »