Menu Sluiten

Art=Music=Art concertserie in Stedelijk Museum Alkmaar

Dit najaar presenteert online muziekmagazine Written in Music samen met Stedelijk Museum Alkmaar een unieke concertserie onder de naam Art=Music=Art. Muziekjournalist Dick Hovenga programmeerde vier eenmalige solo-optredens waarin improvisatie de hoofdrol speelt met de kunst in de museumzaal als inspiratie. Alles opgezet om muziek weer daar te brengen waar het thuishoort: tussen de kunst.

Alex Koo

De keuze in muzikanten is internationaal en ambitieus. Tom Herbert (Londen, contrabas), Alex Koo (Brussel, piano), Reinier Baas (Amsterdam, gitaar) en Marc Mommaas (New York, saxofoon) hebben ieder hun faam in de jazzwereld verdiend. Ze hebben ook alle vier  een volledig eigen opvatting in muziekmaken. Geen optreden zal in deze op de andere gaan lijken. Tijdens de concerten staat de muzikant middenin de museumtentoonstelling. Het publiek vormt zich daaromheen. De concerten zullen muzikaal uitdagend en avontuurlijk zijn, de setting intiem.

Samen eten

Marc Mommaas

Na afloop van de concert schuift het publiek, maar ook de artiest, aan bij het gezamenlijke diner. Met daarbij de mogelijkheid met de muzikant te spreken. Het entreebewijs geldt voor zowel het concert als voor het diner na afloop.

Concertdata

Reinier Baas

Tom Herbert,  zaterdag 28 oktober 2023 17:30-21:00 uur

Alex Koo, zaterdag 2 december 2023 17:30-21:00 uur

Reinier Baas, zaterdag 27 januari 2024 17:30-21:00 uur

Marc Mommaas, zaterdag 24 februari 2024 17:30-21:00 uur

Meer informatie en tickets vind je hier

Deel bericht

Laatste nieuws