Menu Sluiten

Around The City: Nieuw jazzfestival in Leiden

Van 9 tot en met 12 september vindt in Leiden de eerste editie plaats van Around The City, een gloednieuw jazzfestival.

Around the City biedt een podium voor talentvolle professionele jazzmusici die door corona meer dan een jaar nauwelijks hebben kunnen spelen. Ook vindt tijdens het festival de finale plaats van de Leiden Jazz Awards.

Epicentrum voor Around the City is bij de eerste editie de Stadsgehoorzaal. Uiteindelijk is de bedoeling dat zoveel mogelijk podia en cafés in de stad aanhaken en samen met de vele jazzpodia één groot festival in Leiden te worden. Vandaar ‘Around the City’.

De eerste versie concentreert zich evenwel in de Stadsgehoorzaal en het aan de Catharinahof gelegen Grand Café Van ’t Huis, waar de liefhebber met inachtneming van de coronamaatregelen – op anderhalve meter – veilig van jazz kan genieten.

Around the City Jazzfestival biedt een podium voor de finale van het Biopartner Leiden Jazz Award, een doorgaans jaarlijks evenement waar jong talent gescout en gelanceerd wordt. Tijdens de finale op zaterdagmiddag in het programma van Around the City, zetten tijdens voorrondes zes geselecteerde acts / finalisten hun beste been voor om uiteindelijk de felbegeerde Biopartner Leiden Jazz Award te winnen, waaraan een geldprijs van € 1000 is verbonden.

Around the City is een avontuurlijke tocht langs alle facetten van jazz. Zo is er op zaterdagmiddag speciaal voor kinderen het Artvark Saxophone Quartet, terwijl in de avonduren in de Grote Zaal Nederlandse topmusici met internationale faam het hoofdpodium betreden: de Saskia Laroo (foto) Band en Round Midnight Orchestra.

Kaarten voor het programma zijn per dagdeel of programmaonderdeel te kopen. Ook bestaat de mogelijkheid om met korting een passepartout aan te schaffen.

Meer info en tickets zijn verkrijgbaar via de site van de Leidse Stadsschouwburg.

Deel bericht

Laatste nieuws