Menu Sluiten

Albumrelease van 2 jonge trio’s in Bimhuis

Op 15 juni geven Floris Kappeyne Trio en Matthias Van den Brande trio een dubbelconcert in het Bimhuis, Amsterdam. Daarmee releasen ze hun nieuwe albums. De jonge trio’s veroveren met hecht samenspel de Nederlandse jazzwereld.

Het Floris Kappeyne Trio en het Matthias Van den Brande Trio zijn met elkaar verweven. Allereerst delen ze dezelfde contrabassist én dezelfde drummer. Bovendien brengen beide bands een album uit op Zennez Records. Tot zover de overeenkomsten; ontdek vooral ook de verschillende invalshoeken en de grote rijkdom aan contrasten in dit dubbelconcert.

Floris Kappeyne Trio

Het Floris Kappeyne Trio bestaat dit jaar 10 jaar. Voor de opname van hun onlangs uitgekomen album Closer togen Floris Kappeyne, Tijs Klaassen en Wouter Kühne naar Château St. Loup, diep in de Franse Garonne. Samen in één kamer namen ze het album op door middel van close-miking (microfoons die heel dicht op de instrumenten staan), waardoor het resultaat ongekend intiem en dichtbij klinkt. Hypnotiserende ritmische patronen, meeslepende elektronische klankkleuren en de  sfeervolle begeleiding van Klaassen op contrabas en Kühne op drums ondersteunen Kappeyne’s spaarzame, bedachtzame pianospel in een stijl die de grenzen tussen compositie en spontaniteit doorbreekt.

Matthias Van Den Brande Trio
Foto: Victoriano Moreno

Matthias Van den Brande Trio

Wederzijdse vriendschap en een sterke muzikale band vormen het fundament voor het Matthias Van den Brande Trio. Saxofonist Matthias Van den Brande woonde overal, van zijn geboorteland België tot in de Verenigde Staten. Zijn melodische composities zijn geworteld in de jazztraditie en tegelijk klinkt het trio eigentijds en toegankelijk. In dit concert presenteren zij hun nieuwe album, Three Sides Of A Coin.

Meer info & tickets vind je hier

Deel bericht

Laatste nieuws