Menu Sluiten

Albumpresentatie Crossroads (JCO) donderdag online

Vanaf komende donderdag is de albumpresentatie van Crossroads, door het Jazzorkest van het Concertgebouw, online te zien.

“Integere, diepgravende stukken zonder makkelijk effectbejag” schreef Jazzism-recensent Coen de Jonge in 2018, toen het album Crossroads verscheen. 

Nu schrijft het orkest: ‘’We hebben ontzettend leuke reacties ontvangen naar aanleiding van onze vorige concert’-stream van The Story of Nina Simone. Daarom vervolgen we aanstaande donderdag onze online concertreeks met het uitzenden van de albumpresentatie van Crossroads!’’

“This album is a breakthrough” aldus jazz-kenner Bert Vuijsje in de liner notes van Crossroads. Het album van The Jazz Orchestra of the Concertgebouw werd vorig jaar bekroond met een Edison, ontving lovende recensies en luidde een nieuw tijdperk in voor de bigband-muziek.

Het eerste deel van de albumpresentatie van Crossroads wordt uitgezonden op donderdag 7 mei om 20.30 via de Facebook-pagina van het Jazz Orkest, met muziek van componisten Martijn van Iterson, Simon Rigter en Ilja Reijngoud, en solistische bijdragen van Jan van Duikeren, Sjoerd Dijkhuizen, Marieke van Dijk en Peter Beets.

(foto: Eric van Nieuwland)

Deel bericht

Laatste nieuws