Menu Sluiten

Aankomend weekend laatste Holland International Blues Festival

Aankomend weekend op 9 en 10 juni is de finale editie van HIBF. Je laatste kans om te genieten van bluesmuziek in het landelijk gelegen Grolloo. In dit sfeervolle dorp ontstond in 1962 de eerste Nederlandse bluesformatie Cuby + Blizzards van zanger Harry Muskee. Komend weekend staan er tien bands uit de VS, GB en Australië.

De line-up vrijdag 9 juni

Hearty Har – Psychedelische rockband uit Los Angeles, geleid door de broers Shane en Tyler Fogerty. Bette Smith – Op haar vijfde begon ze met zingen van gospels in het kerkkoor van haar vader. In Brooklyn, New York, hoorde ze soul op elke straathoek. Joanne Shaw Taylor – Deze Britse zangeres en gitariste werd op 16-jarige leeftijd ontdekt door Dave Stewart (Eurythmics), die haar uitnodigde om te gaan toeren in Europa. Een vliegende start. Twintig jaar later is ze een gevestigde bluesartiest. The Teskey Brothers – Australische bluesrockband uit Melbourne Ze begonnen op straat, maar kregen al snel een platencontract. John Fogerty – Met een carrière van meer dan vijf decennia geldt hij als een van de invloedrijkste muzikanten in de rockgeschiedenis. Hij werd bekend als de leadzanger, leadgitarist en belangrijkste componist van Creedence Clearwater Revival. Toen de band in 1972 uit elkaar ging, begon hij aan zijn solocarrière.

De line-up zaterdag 10 juni

Nikki Hill – Ze zong gospel in de kerk vanaf haar kinder- tot ergens in haar tienerjaren. Thuis werd ze geïnfecteerd met R&B, soul, pop en hiphop, en zelf ontdekte ze garagerock, rock ‘n’ roll, blues en roots. Verwacht een mengeling van soulvolle, sensuele en stoere vocalen met krachtige riffs en branie. Mike Zito & Albert Castiglia – Het nieuwe project van Mike Zito is ‘Blood Brothers’ en een samenwerking met zanger en -gitarist Albert Castiglia. Marc Broussard – De Amerikaanse singer-songwriter uit de staat Louisiana heeft al een reputatie als eigentijdse soulsensatie sinds zijn debuutalbum ‘Momentary Setback’ uit 2002. Met passie verbindt hij invloeden uit gospel, country, blues, R&B en rock. Christone ‘Kingfish’ Ingram – Al zeer jong werd hij geïnspireerd door de blues, bij het zien van een documentaire over Muddy Waters. Hij ontwikkelde zich tot virtuoos zanger en gitarist met een herkenbaar eigen geluid. Beth Hart – De zangeres en pianiste uit Californië heeft een speciale band met Nederland omdat haar bijzondere talent hier al vroeg werd opgemerkt.

Meer informatie: hier
Foto: Marc Broussard 

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »