Menu Sluiten

3x Nabou Claerhout op Brussels Jazz Festival

Als Artist In Residence presenteert tromboniste Nabou Claerhout drie unieke projecten tijdens Brussels Jazz Festival. Ze treedt daarmee in de voetsporen van onder meer Nathan Daems en Antoine Pierre.

12 januari met Reinier Baas en Jamie Peet

Nabou Claerhout leerde gitarist Reinier Baas en drummer Jamie Peet kennen tijdens haar opleiding aan het Conservatorium van Rotterdam (CODARTS). De twee Nederlanders beïnvloeden haar al sinds geruime tijd, vooral door hun unieke benadering van hun instrument.
In dit eenmalige trio-concert, met bestaand werk van de elk van de muzikanten, komen Reiniers imponerend gitaarspel, Jamies waanzinnige drumwerk en Nabou’s eigen melodische touch samen op onnavolgbare manier.

14 januari Trombone Ensemble + Robin Eubanks

Het Trombone Ensemble van Nabou Claerhout bestaat uit vijf trombonisten en een driekoppige ritmesectie. Al jarenlang was dit een van de droomprojecten op Nabou’s bucket list. Dankzij het winnen Jong Jazztalent Gent kon ze het idee uitvoeren. Na de premières  vorige zomer, brengt ze het collectief nu naar Brussel. Nu met special guest de Amerikaanse levende trombone-legende Robin Eubanks.

15 januari Lynn Cassiers & Nabou Claerhout

De artistieke paden van Lynn Cassiers en Nabou Claerhout kruisten de voorbije jaren geregeld. Het duo stond eerder op diverse Belgische podia en bewees steeds hoe 1 + 1 écht 3 kan worden.

Beiden staan erom bekend dat ze als componist en muzikant steevast grenzen aftasten en oprekken. Nabou met haar trombone, Lynn met effecten, keys en haar stem. Daarin blijken ze elkaar op eigenzinnige wijze te versterken. Laagjes jazz, electronica en ambient reiken van etherisch naar intens en weer terug, tot er zich een wijds, kleurrijk en vooral verbluffend klankenlandschap optrekt.

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »