Menu Sluiten

Jazz Not Jazz Top 10: Vijay Iyer, Sons of Kemet en Alfa Mist

Jazz Not Jazz is de graadmeter van hedendaagse jazzmuziek in al zijn variaties. Op basis van de muzieksmaak van dj’s, organisators, programmeurs en journalisten is JNJ10 een actuele en invloedrijke lijst. De nieuwste albums in jazz, soul, funk, blues en alles daartussen en voorbij hoor je hier.

Pianist Vijay Iyer is de koploper van deze Jazz Not Jazz 10 met Uneasy, het album dat hij maakte met Linda May Han Oh en Tyshawn Sorey. Ze voeren bekende en nieuwe nummers uit met drive en drang.

Shabaka Hutchings en zijn band Sons of Kemet introduceren met Black To The Future een spannend en innovatief album, geïnspireerd door Afrikaanse en Caribische ritmes met het onderzoekende van jazz met spoken word en rap.

Op nummer drie Zink waarop we horen hoe Dans Dans in vakkundige opgebouwde composities op avontuur gaat in verschillende muziekstijlen.

Yellow is het debuutalbum van Emma-Jean Thackray en klinkt als een psychedelische trip (haar eigen woorden). Positief, jazzfusion met handclaps, Sun Ra en The Beach Boys.

Op hun derde album, T(h)reats, experimenteert STUFF. volop met sferen en geluiden in een eigen unieke sound.

Entendre is het soloproject van Nik Bärtsch met minimalistische zenfunk; avontuurlijke muziek in zijn puurste vorm.

Damon Locks Black Monument Ensemble’s NOW is een voorbeeld van bevrijdende progressieve jazz met samples, elektronica en vocalen.

Mood Valiant is het eerste nieuwe album van Hiatus Kaiyote in zes jaar en klinkt pakkend en relaxt. Opnieuw het bewijs dat ingewikkelde composities lekker kunnen klinken.

Terrain is een driedelige suite waarvoor Portico Quartet putte uit Amerikaans minimalisme, ambient en verkenningen van nieuwe muzikale vergezichten.

En als afsluiter in deze lijst vinden we Alfa Mist dat op Bring Backs hiphopbeats verbindt met de diepgang en complexiteit van jazz.

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »