Menu Sluiten

Jazz Not Jazz Top-10, met Jakob Bro, Floating Points

Jazz Not Jazz is de graadmeter van de hedendaagse jazz in al zijn verschijningsvormen. Op basis van de muzieksmaak van dj’s, organisatoren, programmeurs en journalisten is JNJ 10 een actuele en invloedrijke lijst. De nieuwste albums op het gebied van jazz, soul, funk, blues en alles daar tussenin en voorbij vind je hier. Nu met onder meer Jakob Bro, Floating Points, Alfa Mist en Shai Maestro.

De meeste stemmen zijn voor Uma Elmo van gitarist Jakob Bro met Arve Henriksen en Jorge Rossy. De synergie van het trio zorgt voor kalme diepte in de muziek.

Sam Shepherd ofwel Floating Points componeerde voor Promises een stuk dat zich over negen delen ontvouwt. De tonen van featuring artist Pharoah Sanders geven extra glans aan het project waaraan ook The London Symphonie Orchestra meewerkt.

Alfa Mist verbindt op Bring Backs hiphopbeats aan de diepgang en de complexiteit van de jazz.

Jon Batiste’s WE ARE is een soulvol album dat de traditie van gospel, jazz, soul en funk combineert met hedendaagse hiphop.

Schotse folk beïnvloedt het werk van pianist Fergus McCreadie en zijn trio.

Op Human wordt het actieve pianospel van Shai Maestro op geïnspireerde wijze aangevuld door improvisaties van trompettist Philip Dizack.

Grand Picture Palace is het droomproject van bassist Anneleen Boehme. De band is een combinatie van strijkkwartet en jazzkwintet, de muziek een mix van impro, latin en filmmuziek.

Op T(h)reats, het derde album van STUFF., zijn de vertrouwde spannende grooves en ritmes terug. De vakkundige composities bieden ruimtelijke klanken en sferen met onverwachte wendingen.

Basklarinettist Michel Portal zet met Lander Gyselinck, Bojan Z, Nils Wogram en Bruno Chevillon een eclectisch feestje op de plaat. De composities op MP85 zijn van Portal, de bandleden krijgen de tijd voor improvisaties.

Het hele album Let My People Go is een volledige dialoog tussen Archie Shepp & Jason Moran. Standards als Round Midnight speelt Shepp lyrisch en met emotie, Moran expressief en smaakvol.

 

Deel bericht

Laatste nieuws