Menu Sluiten

Jazz Not Jazz top 10

Jazz Not Jazz is de graadmeter van de hedendaagse jazz in al zijn verschijningsvormen. Op basis van de muzieksmaak van dj’s, organisatoren, programmeurs en journalisten is JNJ 10 een actuele en invloedrijke lijst. De nieuwste albums op het gebied van jazz, soul, funk, blues en alles daar tussenin en voorbij vind je hier.

Het Tania Giannouli Trio heeft een bezetting van piano, trompet en ud. Oosterse muziek met invloeden van klassiek en jazz verschijnen met delicate en elegante tonen op In Fading Light – met stip bovenaan deze lijst.

Shai Maestro heeft voor Human zijn jazztrio uitgebreid met trompettist Philip Dizack, die een extra laag legt op het pianospel van Maestro. 

Being is het eerste trioalbum van de Noorse pianist Eyolf Dale. Een subtiele groove is de basis voor persoonlijke emoties met speelse improvisaties.

Saxofonist Will Vinson, gitarist Gilad Hekselman en drummer Antonio Sanchez zijn virtuoze  jazzmuzikanten die op Trio Grande melodie, nieuwe sounds en improvisatie prachtig samenbrengen.

In 1967 was Sonny Rollins in Nederland voor een korte tournee met Han Bennink en Ruud Jacobs. De verrassend goede opnamen zijn recent ontdekt en uitgebracht.

Artlessly Falling is het tweede album van gitariste Mary Halvorson’s Code Girl. Uitdagende harmonieën, strelende soundscapes en acht tracks waarop Robert Wyatt gedichten van Halvorson zingt.

De laatste liveshow in 2020 van drummer Yussef Dayes en zijn trio resulteert in Welcome To The Hills: onwaarschijnlijke ritmes en verwijzingen naar andere muziekstukken.

Op Aspects blaast Str4ta nieuw leven in de losse, veelzijdige energie van de Britse funkscene uit begin jaren 80. Matthew Halsall is terug bij spiritual jazz op Salute To The Sun. Met een nieuwe band maakte de trompettist een ingetogen soulvol album.

Multi-instrumentalist en zanger Jarrod Lawson brengt op Be The Change een plaat vol frisse soulsongs, pakkende melodieën en zinvolle teksten.

De volledige Jazz Not Jazz vind je in Jazzism 1, vanaf morgen op de deurmat of in de winkel.

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

Deel bericht

Laatste nieuws