Menu Sluiten

Jazz Not Jazz Top 10

Jazz Not Jazz is de graadmeter van hedendaagse jazzmuziek in al zijn variaties. In deze editie kun je luisteren naar Nubya Garcia, Redman/Mehldau/McBride/Blade, Immanuel Wilkins, Ambrose Akinmusire, Zara McFarlane, Jef Neve, Gregory Porter, Sault, Fantastic Negrito en Jaga Jazzist.

Op basis van de muzieksmaak van dj’s, organisators, programmeurs en journalisten is JNJ10 een actuele en invloedrijke lijst. De nieuwste albums in jazz, soul, funk, blues en alles daartussen en voorbij vind je in Jazzism magazine.

Het debuutalbum Source van Nubya Garcia komt met stip binnen op 1 in deze JazzNotJazz10. Garcia’s saxofoonspel toont een grote kennis van jazzmuziek. Op dit album weet ze die knap te combineren met ritmes van Afrika en de Caraïben.

Joshua Redman bracht de leden van zijn oude kwartet weer samen voor het onnavolgbaar mooie album Round Again. Met bijdragen van Brad Mehldau, Brian Blade en Christian McBride.

Saxofonist- componist Immanuel Wilkins laat traditionele jazz samensmelten met hedendaagse muziek op zijn debuutalbum Omega.

Op On The Tender Spot Of Every Calloused Moment vertaalt Ambrose Akinmusire emoties en momenten uit zijn leven naar muziek. In zijn sombere maar levendige trompettoon klinkt zowel blues als jazz.

De zoektocht van Zara McFarlane op Jamaica naar haar familiegeschiedenis uit zich in Songs Of An Unknown Tongue. Elektronische harmonieën en beats ondersteunen haar heldere stem.

Op zes Jef Neve. Hij maakte met Mysterium een verrassend en ritmisch album, zonder drummer maar met blazers.

All Rise van Gregory Porter benadrukt de veelzijdigheid van de zanger, die de diepere betekenis van de teksten schijnbaar moeiteloos overbrengt, niet verdoezeld door de catchy arrangementen.

Het nieuwe album Untitled (Black Is) van Sault is funky, soulvol met spoken word en vol protestsongs.

Op Have You Lost Your Mind Yet? onderzoekt Fantastic Negrito de problemen in de geestelijke gezondheid in de VS met behulp van elementen uit de r&b, funk, soul en rock-’n-roll.

Op tien: na vijf jaar een nieuwe Jaga Jazzist. De composities op Pyramid zijn virtuoos elektronisch en sferisch.

 

 

Deel bericht

Laatste nieuws