Menu Sluiten

In de nieuwe Jazzism: Louis Armstrong, John Lee Hooker en Dans Dans!

In de nieuwe editie van Jazzism vertelt jazzconnaisseur Mischa Andriessen dat veel grote violisten Bachs Chaconne in D-Mineur nagenoeg moeiteloos spelen, maar dat vrijwel geen trompettist de negen maten van Louis Armstrongs intro van West End Blues overtuigend herhaalt.

Verder is het op 21 juni twintig jaar geleden dat bluesman John Lee Hooker overleed, een van de meest inspirerende bluesmuzikanten ooit. Hooker was zowel een artistieke hoogvlieger als een commercieel succes. Een zeldzame combinatie, aldus Sjeng Stokkink.

Een nieuw album van Shabaka Hutchings is geen zeldzaamheid, maar wel een gebeurtenis. Zijn band Sons Of Kemet bracht recent Black To The Future uit, volgens Jazzism een plaat die divers is qua sound en sfeer, en minder gefundeerd op energie.

En dan North Sea Jazz, dat voor de twee keer op rij niet op de reguliere manier door kan gaan. Een verdrietige zaak voor alle jazzliefhebbers. Maar wij laten het gevoel herleven met kleurrijke herinneringen aan Roy Hargove, die op het festival met ongeveer iedereen samen speelde, en zo de jazz belichaamde.

Bezuiden de Moerdijk leeft jazz als nooit tevoren, zo constateert Willem Jongenelen, die gespecialiseerd is in Belgen! Dans Dans presenteerde zijn vijfde album Zink, dat gloedvol meandert tussen garagejazz en spacerock en zo geen risico uit de weg gaat.

Dat, en veel meer in de nieuwe Jazzism, nu in de winkel!

 

Deel bericht

Laatste nieuws