Menu Sluiten

De nieuwe Jazzism verschijnt morgen

De nieuwe editie van Jazzism komt morgen uit. Op de cover John Legend. In een uitgebreid gesprek vertelt hij over zijn muziek en de awards die hem ten deel vielen: “Ik ben nooit de muziek ingegaan om prijzen te winnen.” Ook gaat hij in op zijn social media gebruik en de stand van zaken in de VS.

Deze zomer is het 100 jaar geleden dat de legendarische saxofonist Charlie Parker geboren werd. 10 Nederlandse muzikanten beantwoorden de vraag of zijn nalatenschap nog relevant is.

Jef Neve schreef arrangementen om blazers te laten grooven. Hij vertelt waarom de drums achterwege bleven.

Met Shabaka Hutchings spraken we over spirituele jazz die de basis is van al zijn werk. “Met iedere band geeft ik er een andere wending aan”.

In hun 25-jarige bestaan is de Cubop City Big Band uitgegroeid tot een internationaal toonaangevend gezelschap. Met bandleider Lucas van Merwijk kijken we vooruit.

Met Big Vicious maakte Avishai Cohen een jazzplaat op een rockmanier. Maar is het wel jazz? Cohen geeft antwoord

Verder in Jazzism: de Cubaanse pianist Gonzalo Rubalcaba, Gideon Tazelaar, Oscar Jerome, Joey Alexander en Art Blakey.  Tevens een interview met Ted Gioia over zijn boek waarin hij onder meer stelt dat ‘Beethoven de Miles Davis van zijn tijd’ was.

Lees dit en meer in Jazzism. Het magazine ligt vanaf 10 juli in de winkel.

Deel bericht

Laatste nieuws