Menu Sluiten

Cory Henry treedt liever op

Het debuutalbum Art Of Love van The Funk Apostles van Corey Henry telt enkel eigen gezongen composities, terwijl zijn vorige album The Revival vooral instrumentaal was.

Cory Henry vertelt dat het zo lang duurde voordat het debuutalbum Art Of Love met The Funk Apostles uitkwam omdat hij er net zo lang aan moest sleutelen tot hij er zelf echt helemaal tevreden over was. Het album kwam uiteindelijk uit zonder promotie en distributie. De plaat heeft niet eens een label of releasenummer. Op zijn website verkoopt hij alleen de digitale versie, die tevens op vele platforms te streamen is. Cory Henry: “Zo’n elpee zie ik voorlopig alleen als een extensie van de show. Misschien zal ik dat later uitbreiden via een label, maar momenteel vertrouw ik nog niemand op dat gebied. Ik heb er ook heel lang over gedaan om een manager en een boeker te vertrouwen.”

Verkoop album Art Of Love

Iemand met zijn naam en faam zou flink wat albums kunnen verkopen. Cory Henry schat nu zo’n drieduizend exemplaren van Art Of Love verkocht te hebben, wereldwijd. Met de juiste promotie en distributie zouden er makkelijk twee nullen achter dat getal kunnen komen, denkt hij. “Geen probleem. Nu heb ik alles in eigen hand en ben ik vrij van kopzorgen die de industrie meestal oplevert. Ik zie The Funk Apostles als mijn kindje, en zo’n kindje moet de tijd krijgen om gezond op te groeien.”

Corey Henry treedt liever op

Dat optreden zijn corebusiness is, mag duidelijk zijn. Henry zegt meer dan 120 optredens per jaar te doen, waarvoor hij 85 tot 90 procent van zijn tijd op tournee is. En in geen land is hij vaker te zien dan in Nederland. “In Nederland treed ik van tijd tot tijd ook nog op met The Metropole Orchestra, zoiets is mij in andere landen tot op heden niet gelukt. Met Snarky Puppy leerde ik Nederland goed kennen, de response bij optredens is hier altijd hartverwarmend. Nederland voelt voor mij als een tweede huis.”

Tweede album The Funk Apostles

Live weet Henry zijn wereldwijde publiek uitstekend te voeden, qua geluidsdragers dus nog wat minder. Blijft dat zo? “Nee hoor. We nemen deze hele Europese tournee van The Revival Trio op en hopen daar snel een livealbum van uit te kunnen brengen. En ook een tweede album met The Funk Apostles wil ik zeker nog dit jaar afronden.”

(foto: Marcel Boshuizen)

Deel bericht

Laatste nieuws