Menu Sluiten
Lefty Dizz hoesje

Recensie: Lefty Dizz & Johnny ‘big moose’ Walker

Lefty Dizz (Walter Williams, 1937-1993) was een echte entertainer, goede zanger en technisch gelimiteerde gitarist. De nagenoeg altijd in driedelig pak gestoken ‘Dizz’, zoals iedereen hem kende, leidde op maandagavond de jam in de Checkerboard Lounge in Chicago. Hij bespeelde een nauwelijks nog te stemmen oude afgeragde Fender Strat linkshandig en upside down. (‘Linkshandig en Upside down’ wil zeggen dat hij een rechtshandige Fender Strat ondersteboven houdt en dat de gitaar wel rechtshandig is besnaard; dunne E boven, red.).

Ondanks goede Amerikaanse band blijft van Dizz’ inbreng alleen de zang overeind op dit livewerk. Pianist Johnny ‘Big Moose’ Walker vertoefde doorgaans in dezelfde kringen als Dizz en ze spelen samen op alle liveopnamen en sommige van de toegevoegde singles uit de jaren 60/70. Op enkele daarvan spelen Elmore James en Walkers voormalige bandleider Earl Hooker mee. Walker (1927-1999), een veelzijdig pianist-organist, beschikte over een forse stem. Consumeerbaar, maar minder essentieel dan de studio-albums.

Rien Wisse

Lefty Dizz & Johnny ‘Big Moose’ Walker

Bad Avenue – Burnley Blues Festival 1991  

JSP/Music & Words

BLUES

2-CD

Deel bericht

Laatste recensies

Dan Penn

Dan Penn

The Inside Track On Bobby Purify The Last Music Co/CRS Soul Dan Penn is platenproducer, muzikant, blue-eyed soulzanger en mede-auteur van de klassiekers The Dark

Lees verder »