Menu Sluiten
Orchestre Tout Puissant Marcel Duchamp

Orchestre Tout Puissant Marcel Duchamp

We’re OK. But We’re Lost Anyway
Bongo Joe Records
Jazz
Dit Zwitserse orkest brengt onder leiding van contrabassist/componist Vincent Bertholet met hun vijfde album een mix van free jazz, klassiek, highlife, kraut en brass. De naam is een hommage aan een groot Frans kunstenaar, zijn dadaïstische humor, en aan traditionele Afrikaanse bands. Het twaalfkoppige orkest pakt mooi uit met het symfonische Be Patient en het poppy So Many Things, gezongen door de Engelse vocaliste Aby Vulliamy. Ook het door haar gezongen We Can Can We is goed, mede door de blazers die ook inFlux een belangrijke rol spelen. Op het album weerklinken strijkers, gitaren, bongo’s en marimba’s. Beginning, gezongen door Jo Burke, start met een minimalistische groove en leidt ons via een percussief middenstuk naar een pakkend eind.
Rik van Boeckel

Deel bericht

Laatste recensies

Sigurd Hole

Sigurd Hole

Roraima Elvesang Worldjazz De Noorse contrabassist/componist Sigurd Hole heeft een directe connectie met de natuur, die hem inspiratie geeft om te musiceren en te componeren.

Lees verder »
Lucas Santana

Lucas Santana

Ambivalence Zennez Records Jazz Dat de composities van Lucas Santana gedreven worden door zijn gevoelens, weten we van zijn prachtige eerbetoon aan George Floyd op

Lees verder »