Menu Sluiten
images_f60a47f7792630a3a86bc14c0657e89c

Cor Bakker Trio

Studio Elettra, Calvi dell’Umbria, Terni. Dat is de studio waar pianist Cor Bakker weer naar toe is getrokken, deze keer voor een echt trio-album. Hoewel, op één nummer (Magere Brug) kwam er toch weer een gitarist bij, deze keer Maarten van der Grinten. Opmerkelijk dat je helemaal naar Umbrië moet om een compositie met die naam op te nemen. Bakker leverde ook een stuk met de titel Amsterdam 6am. aan, dus mogelijk was er toch sprake van enig heimwee. Het vorige album maakte door de omstandigheden hier en daar een wat lome indruk, maar dat is bij Elettra Due niet het geval. Met bassist Clemens van der Feen en slagwerker Hans van Oosterhout heeft de pianist scherp en to the point veertien stukken op cd gezet, merendeels eigen composities – maar ook een toepasselijke keuze van Morricone, Cinema Paradiso. Het is echte jazz, deze keer.

Coen de Jonge

Deel bericht

Laatste recensies

Sigurd Hole

Sigurd Hole

Roraima Elvesang Worldjazz De Noorse contrabassist/componist Sigurd Hole heeft een directe connectie met de natuur, die hem inspiratie geeft om te musiceren en te componeren.

Lees verder »
Lucas Santana

Lucas Santana

Ambivalence Zennez Records Jazz Dat de composities van Lucas Santana gedreven worden door zijn gevoelens, weten we van zijn prachtige eerbetoon aan George Floyd op

Lees verder »