Menu Sluiten
images_1a0ade594615258bb3adf62b1e1130bb

Bargou 08 – Front Musical Populaire Targ

Dit kwintet muzikanten uit de Seliane-vallei in Noord-West Tunesie, maakte met zijn geselende trance, gezongen in het knerpende targdialect diepe indruk op Womex 16. De harde kern van Bargou wordt gevormd door twee vrienden. Zanger Nidhal Yahyaoui speelt loutar-ud en synthesizeradept Sofyan Ben Youssef is bandleider. Na veel liveoptredens op o.a Roskilde! voelden ze zich rijp voor genoeg voor de definitieve registratie van deze.traditionele, eeuwenoude door Nidhal zelf opgedolven dorpssongs uit het arme, onherbergzame 08 bergvalleidistrict. Het resultaat is Targ, compromisloze in-your-face muziek met eigentijds smoel. Traditionele instrumenten als loutar (een soort ud), fluiten van rozenhout, bendirtrom , drums en moog-synthesizer blazen traditie nieuw leven in. En hoe! De fluiten zwenken met hese hoge tonen naar alle kanten en in vele toonaarden, terwijl vette, zware synthi-baslijnen in combinatie met denderende bendirpercussie en dito drums respectievelijk top en bodem aanleveren voor deze striemende arabotrance van zwaar kaliber. Niet voor niks zijn ze liefdevol opgepakt door de fijnproevers van het almaar prijzen winnende worldgroove-pionierslabel Glitterbeat. 

Pieter Franssen

Deel bericht

Laatste recensies

Sigurd Hole

Sigurd Hole

Roraima Elvesang Worldjazz De Noorse contrabassist/componist Sigurd Hole heeft een directe connectie met de natuur, die hem inspiratie geeft om te musiceren en te componeren.

Lees verder »
Lucas Santana

Lucas Santana

Ambivalence Zennez Records Jazz Dat de composities van Lucas Santana gedreven worden door zijn gevoelens, weten we van zijn prachtige eerbetoon aan George Floyd op

Lees verder »