Menu Sluiten
Amparanoia

Amparanoia

Himnopsis Colectiva
Mamita Records/Xango Music
World/Jazz
Het nieuwe album van Amparanoia, de opvolger van El Coro de Mi Gente (2017), biedt de vertrouwde mestizo-mix van rumba, reggae, cumbia en pop; met de warme stem van Amparo Sanchez als gangmaker. Himnopsis is een samentrekking van hymne en hypnose; daarmee wil Amparo haar gevoel tijdens de corona-crisis uitdrukken. De eerste track Genetica is vrolijk, in El Dia Que No weerklinken Balkan-achtige blazers. In Yo te Doy zijn de surfachtige gitaarriffs opvallend. Solo Quiero Cumbia zingt Amparo hier en dat komt erg sterk tot uiting in het nummer Cumbia Perfecta. La Despedida is een gevoelig lied over afscheid nemen. Erg mooi zijn De Principio a Fin en Centimetros met surfgitaren en mariachi-trompet. Galiza Tropical is de beste track is van dit aanstekelijke album waarop Amparanoia een sterke cross-over van diverse genres produceert!
Rik van Boeckel

Deel bericht

Laatste recensies

Sigurd Hole

Sigurd Hole

Roraima Elvesang Worldjazz De Noorse contrabassist/componist Sigurd Hole heeft een directe connectie met de natuur, die hem inspiratie geeft om te musiceren en te componeren.

Lees verder »
Lucas Santana

Lucas Santana

Ambivalence Zennez Records Jazz Dat de composities van Lucas Santana gedreven worden door zijn gevoelens, weten we van zijn prachtige eerbetoon aan George Floyd op

Lees verder »