Menu Sluiten

Downloads: Dutch Jazzism 5

Dutch Jazz is een programma op Sublime FM, waarin de Nederlandse jazz centraal staat.. Elke dinsdag van 22:00 tot 23:00 uur kun je luisteren naar de nieuwste releases, maar ook naar vergeten opnamen uit het verleden. Het programma is een samenwerking tussen Sena en Sublime FM. Deze Dutch Jazzism 5 is is speciaal voor Jazzism samengesteld door presentatoren Rolf Delfos en Bart Wirtz.

1)Jono McCleery – This Idea Of Us (album Pagodes)

Verrassend Brits talent uit Rotterdam: prachtige stem, op gitaar en computersamples en vol sterke jazzharmonieën en strijkarrangementen: een echte aanrader. Luister hier.

2) The Diamond Five – Relaxing At The Jazzcorner (album: Something Old Something New, Something Pink, Something Blue)

Retro-hip album uit 1975 van dit vermaarde hardbopensemble: Cees Smal (tr, ventiel trb), Harry Verbeke (sax), Cees Slinger (piano) Jacques Schols (bas en John Engels .Op dit album echter klinkt hun muziek anders in een verfijnd groove-jasje. Hier worden wij erg vrolijk van. Luister hier.

3) Jesse van Ruller – Shade of Jade (album: Phantom)

Een album dat alleen bestemd was voor de Japanse markt van eén van Europa’s stergitaristen: hoe bestaat het! Composities van saxofonist Joe Henderson worden door Jesse en een Nederlandse topbezetting met verve gebracht. Luister hier.

4) The Re:freshed Orchestra – Blind Man (album: the Re:freshed Orchestra)

Eindelijk: het debuutalbum. Toetsenist Alexander van Popta staat aan de basis van dit orkest met strijkers, blazers en een stomende ritmesectie. Op Blind Man komen de ingetogen raps van Pink Oculus energiek binnen. Luister hier.

5) Lilian Viera – Samba Wip (album: Tanta Coisa)

Lilian Vieira is inmiddels ook solo verdergegaan met haar tweede Braziliaanse album: een combinatie van de traditionele samba en samba funk tot stijlen als maracatu, jazz en afoxe . Een heel verfrissende sound. Luister hier.

Deel bericht

Laatste nieuws