Menu Sluiten

Ambassador’s Choice: Chris Hinze en Frank McComb

De ambassadeurs van de live muziek bij de NTR, Mijke van Wijk en Co de Kloet, presenteren elk drie hoogtepunten uit Mijke’s Middag Live en CoLive! Exclusief te beluisteren bij Jazzism.nl! 

Co de Kloet
1. Esther van Hees Kwartet – A Wave’s Content
Je hebt van die stemmen die je vanaf dde eerste seconde raken. Ik had dat bijvoorbeeld weer eens toen ik in het Amsterdamse Bimhuis Esther voor het eerst hoorde. Daarom ben ik blij dat ze op 20 oktober een sessie in CoLive! deed!

Download

2. Chris Hinze Project: Sun Wind, Rain, Water & Corn – Aqua
Precies een week na Esther ontving ik een ware legende in de CoLive!-studio: meesterfluitist en componist Chris Hinze, die op dit moment langs de theaters toert.

Download deel 1 en deel 2

3. Pater Mayer, Jim Mayer, Brendan Mayer – Romeo’s Garage
Op donderdag 3 oktober vond in De Heeren van Aemstel een bijzonder concert plaats. Peter Mayer met Jim Mayer en Brendan Mayer. De broers zijn samen goed voor vijftien cd’s, honderden optredens (solo en onder andere met Jimmy Buffett, Ringo Starr, James Taylor en Don Henley( en vele televisie-optredens (David Letterman). nog nooit speelden ze in Amsterdam, maar fan en regelaar Frank Smit zorgde voor een ware primeur, en de CoLive!-microfoons waren erbij!

Download

Mijke van Wijk

 1. Frank McComb – Another Day

”Elke keer als ik in Nederland ben, wil ik bij Mijke’s Middag Live optreden,”zei Frank McComb toen hij bij mij kwam spelen op vrijdagmiddag. Nou, daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen….

Download

2. Paul van Kessel – More than a million
Paul van Kessel blijf ik een van de mooiste stennen vinden in Nederland. Ik was dan ook erg trots dat hij zijn eersste solo-EP bij mij presenteerde.

Download

3. Shooster – Blue Goo
Wat krijg je als je de toetsenist van huisband The Ob6ssions vervangt voor gitarist Anton Goudsmit? Shooster! Deze band van bassist Sven Schuster bestaat al tien jaar en speelt alleen maar stukken geschreven door Sven. Geen straf, lijkt me.

Download

 

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »