Menu Sluiten

Zonnig Jazz in Duketown tussen de buien door

Traditiegetrouw vond Jazz In Duketown in het pinksterweekend plaats. Op zondag moest het programma geannuleerd worden vanwege de grote hoeveelheid regen. Op de andere dagen wist het publiek het gratis festival in de binnenstad van ’s-Hertogenbosch goed te vinden.

Foto’s: Arno Lucas

Naast de bezoekers keken 50.000 mensen online mee via de streams op YouTube en Facebook, waarvan 6000 op Jazz in Duketown TV. De best bekeken livestream was die van Bram van de Glind. Bram won vorig jaar de Conservatorium Talent Award en speelde op de Markt. Teus Nobel, Artist in Residence van dit jaar, speelde vier concerten. Onder andere op vrijdag op de markt met zijn Teus Nobel Liberty Group en op zaterdag met Het Brabants Jazz Orkest. 

Theater aan de Parade in Poppodium Azijnfabriek is de nieuwste locatie van het festival. Het concert van Cyrille Aiméé kon zondag daar naartoe verplaatst worden. Met de andere acts, zoals Donny McCaslin, wordt gekeken of ze volgend jaar terug kunnen komen. Typhoon sloot op pinkstermaandag het festival energiek af.

Fotograaf Arno Lucas deelt een aantal van zijn foto’s van het festival:

Deel bericht

Laatste nieuws