Menu Sluiten

Xavi Torres, Vuma Levin, Stephanie Francke, Tommy Moustache in finale Dutch Jazz

Xavi Torres Trio, Vuma Levin Quintet, Stephanie Francke en Tommy Moustache.zijn geselecteerd voor de finale van de Sena Dutch Jazz Competition op vrijdag 10 juni in het Bimhuis in Amsterdam.

De tweejaarlijkse Dutch Jazz Competition is hèt jazzplatform van Nederland voor aanstormend toptalent.

Acht groepen namen deel aan de semi-finales, de jury bestond verder uit Reinier Baas – gitarist, componist, bandleider en Boy Edgar Winnaar – en Bartho van Straaten – programmeur van Paradox en Jazz in Duketown.

De vier geselecteerde finalisten strijden vrijdag 10 juni in het Bimhuis in Amsterdam om een uitgebreid prijzenpakket. De Sena prijs voor de Beste Groep betekent een aanzienlijke geldbedrag, een tournee langs de Nederlandse podia (ovb), deelname in het programma van het komende North Sea Jazz Festival en deelname in de voorronde van de EBU Euroradio Jazz Competition (finale op 6 juli ook in het Bimhuis).

Nieuw dit jaar is de “ Publieksprijs” die ook aan het eind van de finale uitgereikt zal worden. De Publieksprijs is goed voor een subsidie van het Sena Productiefonds voor het maken van een cd en optredens op o.m. het Grachtenfestival in Amsterdam en het Ajmersfoort Jazz Festival..

De Sena Dutch Jazz Competition heeft als doel talentvolle Nederlandse jazzmuzikanten en groepen de mogelijkheid te bieden om zich te presenteren aan het grote publiek, de pers en de muziekindustrie.

De vorige edities werden gewonnen door Jamesz met Izaline Calister (2000), On the Line (Oene van Geel, Albert Veenendaal en Timucin Sahin) (2001), Agog (2002), As Guests Quartet (2004), Robinson, Freitag & Caruso (2005), het Fransz von Chossy Trio (2006), The Blazin’Quartet (2008), het Castel/van Damme Quartet (2010), Kapok (2012)en Loran Witteveen Quintet (2014).

Meer info op dutchjazzcompetition.com

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »