Menu Sluiten

Winnen: Madeleine Peyroux’s Careless Love, Deluxe Reissue

De Amerikaanse zangeres Madeleine Peyroux (Athens, Georgia 1974) bracht in 2004 haar tweede album uit, Careless Love getiteld. Het album, met onder meer nummers van Leonard Cohen, Bob Dylan en W.C. Handy bracht haar wereldroem. Nu is er een fraaie reissue, en Jazzism mag er vijf weggeven.

De luxe heruitgave bevat uiteraard het originele album, plus een niet eerder uitgegeven registratie van een concert dat Peyroux gaf in Spanje, tijdens het Festival de Jazz de Vitoria-Gasteiz, in 2005.

De muziek wordt gecompleteerd door recent vrijgegeven fotomatateriaal, gemaakt gedurende de originele release van Careless Love. Aan het album zijn nieuwe liner notes toegevoegd, geschreven door historicus en journalist Asley Kahn, die eerder publiceerde over Kinda Blue van Miles Davis en A Love Supreme van John Coltrane. In 2015 ontving Kahn voor zijn publicaties een Grammy.

Madeleine Peyroux is een van de meest geliefde zangeressen in het genre, maar aan publiciteit heeft ze een broertje dood. Tijdens de promotie van Careless Love in 2005 verdween ze een tijd van de radar, blijbaar had ze geen zin in de heisa.

Ze leerde het vak als muzikante in de straten van Parijs, en noemde de iconische Edith Piaff vaak als haar grote voorbeeld. Een schoolopleiding was ook niet aan haar besteed, liever besteedde Peyroux haar tijd aan zingen.

Sterrendom is ook een fenomeen dat Peyroux zoveel mogelijk probeert te vermijden. Liever componeert ze liederen, samen met bijvoorbeeld Bill Wyman (Rolling Stones), of zingt ze werk van uiteenlopende vocalisten als Townes Van Zandt, Willie Dixon en Sister Rosetta Tharpe. Veelgeroemd is haar werk met de gelauwerde producer Larry Klein.

De Deluxe Edition van Careless Love is verscheen op cd zowel als op vinyl, en uiteraard digitaal.

Deel bericht

Laatste nieuws