Menu Sluiten

Video: Why Don’t You Touch Me van Leon Bridges

Volgende week verschijnt het nieuwe album van Leon Bridges, het multitalent uit Fort Worth, Texas. Gold- Diggers Sound wordt vooraf gegaan door een video bij de single Why Don’t You Touch Me.

Aanvankelijk werd Leon Bridges bekend als R&B-zanger, die sterk beïnvloed leek door soulhelden als Sam Cooke en Otis Redding.

Maar toen bracht hij in 2015 zijn debuutalbum Coming Home uit, waarop hij op vakkundige wijze de invloeden van de oude soulhelden wist te combineren met een sterk hedendaags geluid. A pleasing time warp, schreef Allmusic.

Met de opvolger Good Thing vestigde Bridges definitief zijn naam met zijn ‘sophisticated feel good post disco’, zoals de muziek werd omschreven.

Gold-Diggers Sound, zijn derde, ontstond in de gelijknamige bar en studio in Los Angeles, waar Leon twee jaar doorbracht met collega-muzikanten. Wat begon als nachtelijke jamsessies, mondde uiteindelijk uit in een album. Bridges: ,,Gold-Diggers Sound is mijn meest sensuele en zelfverzekerde album tot nu toe. Ik kan niet wachten om het uit te brengen.” De plaat klinkt minder retro dan we van de Amerikaan met de gouden strot gewend zijn. “Ik neem daar zowel persoonlijk als muzikaal een risico mee,” zo laat de Amerikaan weten.

In Jazzism 4, half augustus in schap en brievenbus, staat een interview met Leon Bridges.

Deel bericht

Laatste nieuws