Menu Sluiten

Video: Sam Braysher Trio met Heart & Soul

Braysher’s cool, modernist twist on old songs is just superb, zo schreef  de gezaghebbende jazzscribent Simon Adams in Jazz Journal. Dezer dagen verscheen Sam Brayshers nieuwe album Dance Little Lady, Dance Little Man. Heart and Soul is geschreven door Hoagy Carmichael.

Op Dance Little Lady, Dance Little Man, wordt de uit Londen afkomstige altsaxofonist Sam Braysher begeleid door een ritmesectie van wereldklasse. Die stelt hem in staat om op geheel eigen wijze songs uit het Great American Songbook en uit de jazz canon te vertolken, variërend van muziek van Dexter Gordon tot George Gershwin.

Golden Earrings

Braysher’s debuut, Golden Earrings uit 2017, werd door The Observer bejubeld met vier sterren (van de vijf), en kreeg internationaal lof toegezwaaid. Delightful and surprising waren de woorden waarmee de muziek van hem en zijn pianist Michael Kanan uit New York werd geprezen.

Lee Konitz

Op het nieuwe album speelt de Catalaanse drummer Jorge Rossy een prominente rol. Rossy verwierf bekendheid vanwege zijn recente werk met Brad Mehldau, en speelde onder meer met Lee Konitz, Chick Corea, Kurt Rosenwinkel, Wayne Shorter, Carla Bley, Joshua Redman en talloze anderen. Rossy is ook bedreven op de vibrafoon en de marimba, hetgeen hem een veelzijdig musicus maakt.

Sessiemuzikant

Op de bas wordt Braysher bijgestaan door stadgenoot Tom Farmer, een van de meest charismatische en veelgevraagde musici van het moment. Hij maakt deel uit van de fameuze Britse jazzband Empirical, en is een veelgevraagd sessiemuzikant.

Deel bericht

Laatste nieuws