Menu Sluiten

Video: Redman, Mehldau, McBride & Blade

Vijfentwintig jaar geleden schreef saxofonist Joshua Redman in de liner notes van het album Mood Swing, het allereerste van zijn kwartet (met Brad Mehldau (piano), Christian McBride (bas) en Brian Blade (drums), dat jazz vaak nogal ‘moeilijk’ en overdreven intellectueel werd benaderd.

Plezier en gevoel zijn daarom opnieuw de kernwoorden voor RoundAgain, het reunie-album van het fameuze kwartet, dat zeven nieuwe composities bevat: drie van Redman, twee van Mehldau, en een van zowel McBride als van Blade.

Redman zegt over zijn ‘supergroep’: ,,Toen wij begonnen waren we nieuwelingen in de New York jazz scene. Ik realiseerde me dat we niet lang samen zouden zijn, het heeft ongeveer anderhalf jaar geduurd. Ook toen al waren het veelgevraagde musici, iedereen wilde met ze spelen! Ik realiseerde me destijds al dat ik een enorme geluksvogel was dat ik met ze kon samenwerken.’’ En over de reunie: ,,Ik wist dat het ging gebeuren, ik wist alleen niet wanneer. We hebben maar twee maten nodig gehad om het gevoel weer terug te krijgen.’’

De geplande tour, die het viertal ook naar North Sea Jazz zou brengen, gaat om de bekende reden niet door. Of de band op een later tijdstip te zien zal zijn, wordt wellicht nader bekend gemaakt. Het album RoundAgain ligt vanaf 10 juli in de winkel.

Deel bericht

Laatste nieuws