Menu Sluiten

Video: Kids, de nieuwe single van Benny Sings

Altijd lekker listig, de muziek van de Nederlandse zanger, songschrijver en producer Benny Sings. Op zijn nieuwe single Kids werkt hij met rapper Kyle en SNL-acteur Kyle Mooney.

Voor het Nederlandse publiek is de muziek van Benny Sings misschien een beetje moeilijk te vatten. Hij beweegt zich op het snijvlak van jazz, pop en hiphop, en maakt het de luisteraar niet altijd gemakkelijk.

Maar wat wel opvalt is dat zijn muziek altijd geraffineerd in elkaar zit, en op sommige momenten qua fijnzinnigheid zelfs een beetje doet denken aan de muziek van Steely Dan.

Kyle Mooney

En dan de clip. Benny Sings zelf daarover: “De clip is in LA geschoten, heel tof, met die LA kids. Toen hebben we KYLE’s hoofd erop geplakt, en, niet mijn hoofd, maar het hoofd van comedy held Kyle Mooney. Dat geeft een heel grappig effect. Het is een toffe, ietwat verwarrende video. Zo heb ik ze graag.”

Lo fi

De Amsterdamse artiest, songwriter & producer Benny Sings mag artiesten als John Mayer, Rita Ora, Anderson .Paak en Jamie Cullum tot zijn fanschare rekenen. De lo fi pop songs zijn kenmerkend voor het geluid van Benny Sings en werden gebruikt in series als Love Life (HBO), Easy (Netflix) en in Apple- en Google Nest-campagnes.

Benny Sings speelt met zijn band succesvol over de hele wereld en heeft onder andere in Japan en Amerika een grote fanschare waarvoor hij jaarlijks eigen shows geeft.

Paradiso

Onlangs gaf Benny Sings een livestream-concert vanuit het Planetarium in Artis dat in meer dan 25 landen bekeken werd. In oktober van dit jaar gaat de zanger (deo volente) in Europa op tour. Op 19 oktober speelt de band in BIRD (Rotterdam) en 20 oktober in Paradiso. In december gaat hij op tour in de Verenigde Staten en Canada.

(foto: Tess Janssen)

Deel bericht

Laatste nieuws