Menu Sluiten

Video: Jazz In Duketown met het Peter Beets Quintet

Gedurende het afgelopen pinksterweekeinde vond in ’s Hertogenbosch het festival Jazz In Duketown plaats. Vanwege corona was het festival via een livestream te bekijken. Bekijk hier de show van het Peter Beets Quintet, met een gloednieuwe bezetting met talentvolle muzikanten.

Peter Beets wordt gezien als een van de hardst swingende pianisten van Nederland. Hij is dan ook een graag geziene gast op allerhande festivals in den lande, en ver daarbuiten.

Ook op Jazz in Duketown zien ze Beets graag verschijnen. Deze keer was het helemaal speciaal, want hij presenteerde voor het eerst zijn nieuwe quintet, met daarin louter groot, jong Nederlands talent.

In de Clubzaal van de Verkadefabriek in Den Bosch speelde een groep muzikanten, die wordt beschouwd als de nieuwe generatie Nederlandse jazzmusici.

Op saxofoon horen we Gideon Tazelaar, op drums Tim Hennekes en op trompet Ian Cleaver. Steve Zwanink speelt de bas, en Peter Beets piano.

Op het repertoire stonden onder meer classics uit het American Songbook en enkele zelfgeschreven composities. Als een wandelende jazzencyclopedie ging de groep door de muziekgeschiedenis, waarbij de band de diverse composities volledig naar de eigen hand wist te zetten. Enjoy!

(Foto: Piet Gispen)

Deel bericht

Laatste nieuws