Menu Sluiten

Video: full concert Sun-Mi Hong

Sun-Mi Hong is een van de meest getalenteerde drummers van Nederland, en timmert momenteel nadrukkelijk aan de weg. In mei is ze artist in residence tijdens Amersfoort Jazz. NPO Soul & Jazz maakte in het kader van de serie New Generation een fraai portret van haar. Ze speelt met haar eigen kwintet, en samen met Sanne Rambags en Mudita.

Voor elk portret uit de serie New Generation werd een concert geregistreerd. Drumster Sun-Mi Hong speelde met haar eigen kwintet en samen met Sanne Rambags en Mudita.

Een nieuwe lichting jazzmuzikanten in Nederland staat te popelen zijn stem te laten horen. Of het nu straight-ahead jazz is, free jazz of kruist met klassiek; ze staan klaar om het stokje over te nemen van hun meesters. Maar niet voordat ze nog een tijdje samen hebben opgetrokken om van elkaar te leren. De NPO-serie New Generation portretteerde vier Nederlandse jazztalenten die duidelijk een eigen pad zijn ingeslagen in de muziek en gerespecteerd worden door de generaties die hen voorgaan. Hoe zijn deze grote talenten gekomen waar ze nu zijn en wanneer kruisten hun paden die van de oudere meesters?

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »