Menu Sluiten

Uniek bewegend kleurenbeeld van Hank Mobley gevonden

Het unieke beeld van tenorsaxofonist Hank Mobley dat in 1967 door pianist Rein de Graaff werd gemaakt, is onlangs gedigitaliseerd. Het gaat waarschijnlijk om de enige bewegende beelden van Mobley.

 Tijdens zijn bezoek aan New York in 1967 ontmoette Rein de Graaff de Amerikaanse tenorsaxofonist Hank Mobley (1930-1986), bassist Herbie Lewis en pianist Walter Davis. De Graaff had in New York een 8mm-camera bij zich die geladen was met een kleurenfilm, bijzonder voor die tijd. Toen De Graaff zijn grote held Hank Mobley op straat ontmoette, had hij deze camera bij zich en filmde, zo blijkt nu, uniek materiaal. Het lijkt erop dat de beelden die De Graaff van Mobley maakte, het enige bewegende beeldmateriaal van Mobley is.

De gedigitaliseerde film duurt tien minuten en bevat filmbeeld en foto’s. De muziek komt van het album To One So Sweet, Stay That Way: Hank Mobley in Holland uit 2017.

 

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »