Menu Sluiten

Komend weekeinde online editie van Transition

Onder de noemer Transmission presenteert het Transition Festival, dat jaarlijks in Tivoli Vredenburg plaatsvindt, een driedaags online programma. Morgen gaat Transmission van start, met een concert van Brad Mehldau.

Vrijdag 26 maart geeft niemand minder dan Brad Mehldau het openingsconcert van Transmission. Op uitnodiging van Transition heeft Mehldau een kwartet samengesteld waarmee hij nog niet eerder op het podium heeft gestaan. De Spaanse drummer Jorge Rossy is een bekend gezicht uit het Brad Mehldau Trio, en wordt aangevuld met twee Nederlanders: bassist Clemens van der Feen en basklarinettist Joris Roelofs.

Andere musici die voor vrijdag op het affiche staan zijn Under the Surface, met Sanne Rambags, Joost Lijbaart en Bram Stadhouders, een nieuw ensemble rond drummer Sun-Mi Hong (foto) met José Soares en Harmen Fraanje en een gelegenheidstrio met Jasper Blom, Jamie Peet en  Niels Broos.

Op het online programma staan verder onder meer optredens van Benjamin Herman feat. Ack van Rooyen, Kika Sprangers & Pynarello, New Cool Collective, Yuri Honing, Eric Vloeimans & Phion, Metropole Orkest plays Charles Mingus (met o.a. Ntjam Rosie), Tineke Postma, HOT Het Orgel Trio, Corrie van Binsbergen Playstation, Jan Van Duikeren’s JVD4 & Metropole Orkest Strings (feat. John Engels & Marcel Veenendaal) en SMANDEM.

On demand

De drie online festivalavonden bestaan uit een doorlopend programma, gepresenteerd door Rolf Delfos (Artvark, Dutch Jazz podcast) & Coen Witteveen (Typhoon, KOSMIK). Naast de uitzendingen die om 19:00 starten is er ook de mogelijkheid om de sets on demand te bekijken. Het doorlopende programma bestaat uit een combinatie van vooraf opgenomen concerten en livestreams, met tussendoor enkele interviews.

Meer informatie en tickets vind je op TivoliVredenburg.nl

(foto: Amersfoort Jazz/Peter Putters)

Deel bericht

Laatste nieuws