Menu Sluiten

Tony Joe White overleden

In zijn woonplaats Leipers Fork in Tennessee is gisteren de fameuze Amerikaanse singer -songwriter Tony Joe White overleden.

Hij was wereldberoemd vanwege zijn songs Polk Salad Annie, en Steamy Windows, dat door Tina Turner de hitlijsten werd ingezongen. White is 75 jaar geworden.

 

Tony Joe White is wel de uitvinder van de zogeheten swamp rock genoemd, een vorm van rock -’n -roll, geinfuseerd met blues en funk, die veelal op een medium tempo wordt gespeeld, en een zompig karakter heeft.

Recentelijk verscheen van van White nog het album Bad Mouthin’, waarop hij volgens zijn platenmaatshappij terug ging naar zijn bluesy roots. In werkelijkheid was Bad Mouthin’ een voortzetting van zijn reguliere swamp rock, niets nieuws, maar zeer charmant. White bracht regelmatig platen uit, waarvan The Shine uit 2010 en Rain Crow uit 2016 veel indruk maakten.

Tony Joe White was regelmatig in Nederland voor shows, en stond graag de media te woord over zijn nieuwe albums.

White is een natuurlijk dood gestorven, hij laat een vrouw, Leann, drie kinderen en verschillende kleinkinderen achter.

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »