Menu Sluiten

Tiny Desk Concert: Jazmine Sullivan

In Nederland is ze nog niet heel bekend, en dat is onterecht. De met een spectaculair stemgeluid gezegende Jazmine Sullivan (Philadelphia, 1987) heeft inmiddels een indrukwekkend cv als songwriter voor onder meer Mary J. Blige, Kendrick Lamar, Snoop Dogg en Robin Thicke. Recent verscheen haar vierde album, Heaux Tales.

Zoals de titel als doet vermoeden is Jazmine Sullivan zelfbewust iemand. De zangeres neemt op het album geen blad voor de mond, en tegelijkertijd weet ze met haar formidabele stemgeluid de luisteraar kippenvel te bezorgen.

Warmbloedig

Sullivan groeide op in het noorden van Philadelpia, in een artistiek nest. Op haar elfde trad ze op in het Apollo theater, waar ze een warmbloedige versie van Accept What God Allows van Rev. Richard White ten gehore bracht.

In 2008 bracht ze Fearless uit, haar albumdebuut, dat twee jaar later gevolgd werd door Love Me Back, beide op Jive Records. In 2015 volgde Reality Show, dat even als de voorgangers uitstekend werd ontvangen door de critici.

H.E.R.

Veel platen maakt Jazmine Sullivan dus niet, maar als ze het doet is het raak. Bovendien werkt ze veelvuldig samen met de crème de la crème van de moderne R&B, hiphop en soul. Op Heaux Tales, dat bol staat van de verwijzingen naar liefde, seks en gebroken harten, wordt ze onder meer bijgestaan door Anderson .Paak, tijdens het Tiny Desk Concert duikt op zeker moment collega H.E.R. op.

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »