Menu Sluiten

Tiny Desk Concert: Chick Corea

Vorige week overleed Chick Corea, een van de meest invloedrijke jazzpianisten ooit. Samen met Miles Davis stond hij aan de wieg van de fusion. We staan daar nog eenmaal bij stil, door middel van een fraai Tiny Desk Concert, met vibrafonist Gary Burton.

Lees ook: Chick Corea, 60 jaar tussen akoestisch en elektrisch 

Corea en Burton speelden voor het eerst samen in 1972. In november van dat jaar namen ze in Oslo het album Chrystal Silence op. Gary Burton zei daarover in zijn autobiografie: ,,We hadden drie dagen uitgetrokken voor de opnames. Afgezien van eenmaal in München hadden wij daarvoor niet eerder samengespeeld. Dus we hadden het idee dat we wel wat tijd nodig zouden hebben om de songs te kiezen en de arrangementen te maken. Maar wie schetst onze verbazing dat het allemaal erg snel ging. In twintig minuten hadden we een arrangement klaar, waarna we konden opnemen. We hebben elke track in een take gedaan, behalve Seňor Mouse, waar we twee takes voor nodig hadden.”

Het album was klaar in twee uur, en de twee musici realiseerden zich dat er sprak was van unieke muzikale chemie. Ze konden anticiperen op elkaars improvisaties. Chrystal Silence groeide uit tot een klassieker.

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

Deel bericht

Laatste nieuws