Menu Sluiten

Three Nations Under One Groove: Gezamenlijk podium voor Europees topjazztalent

Op zaterdag 22 (LantarenVenster, Rotterdam) en zondag 23 september (Binhuis, Amsterdam) treden de big bands van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NL), het NYJO (UK) en BuJazzO (DE) samen op tijdens Three Nations Under One Groove.

De zeventig toptalenten betreden het podium in verrassende en wisselende bezettingen en staan garant voor een stevige avond vol swingende jazz. Het programma is samengesteld door de artistieke directeuren van de drie orkesten Mark Armstrong (NYJO), Jiggs Whigham (BuJazzO) en Johan Plomp (NJJO).

Three Nations Under One Groove De concertreeks, die op 21 september in Keulen begint, vormt de afsluiting van het internationale samenwerkingsproject Three Nations Under One Groove.

Concerten in het Verenigd Koninkrijk vinden in april 2019 plaats. Bevordering van culturele uitwisseling en versterking en promotie van jong toptalent in Europa zijn de belangrijkste doelstellingen van dit project.

Bekijk hier een kort verslag van Three Nations Under One Groove, zoals zich dat voorgaande jaren afspeelde:

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »