Menu Sluiten

The Nordic Sound in jazzatelier Paradox

Internationale residentie in Paradox: Sanne Rambags en Jeroen van Vliet werken samen met Hildegunn Øiseth & Jakop Janssønn aan The Nordic Sound. Het concert is op vrijdag 24 februari in Paradox Tilburg.

Zangeres Sanne Rambags en pianist Jeroen van Vliet behoren tot de meest creatieve (jazz)musici van ons land. Beiden laten zich onder meer inspireren door Noorse jazz, de zogenaamde ‘Nordic Sound’. Voor deze nieuwe, internationale Paradox Residency gaat het tweetal een gloednieuwe samenwerking aan met twee musici uit Noorwegen: trompettist Hildegunn Øiseth en percussionist Jakop Janssønn. Na enkele repetitiedagen en intensief samenwerken vindt op vrijdagavond 24 februari het concert plaats van dit bijzondere, nieuwe kwartet.

Noorse musici

De Nederlandse Rambags treedt regelmatig op in Noorwegen en werkte met diverse musici uit het land samen. Op uitnodiging van Paradox kozen zij en Boy Edgarprijs-winnaar Van Vliet voor een samenwerking met Hildegunn Øiseth en Jakop Janssønn. Øiseth staat bekend om haar lyrische en filmische sound op trompet, bugel en geithoorn. Ze maakt deel uit van Trondheim Jazz Orchestra. Deze maand verscheen haar nieuwe album Suite For Gaia met onder meer toetsenist Bugge Wesseltoft. Percussionist-slagwerker Jakop Janssønn bracht in 2020 het album Bricoleur uit met tubaïst Daniel Herskedal en violist Håkon Aase. Janssønn speelt zowel ingetogen als kleurrijk en dynamisch.

Paradox als productiehuis voor jazz

Deze Noors-Nederlandse residentie maakt deel uit van de toegenomen activiteiten die muziekpodium Paradox in Tilburg op het gebied van jazz en aanverwante stromingen initieert. In de afgelopen periode zijn er in het pand van Paradox 6 prachtige muziekateliers geopend waarin muzikanten dagelijks aan het werk zijn. De combinatie van jazzpodium met muziekateliers is uniek in Nederland. Daarnaast heeft Paradox eind vorig jaar als enige jazzpodium in Nederland ondersteuning gekregen vanuit Fonds Podiumkunsten voor de functie van jazzproductiehuis waarmee verdere activiteiten een flinke impuls hebben gekregen.

Bezetting
Hildegunn Øiseth – trompet
Jakop Janssønn – slagwerk, percussie
Sanne Rambags – vocalen
Jeroen van Vliet – piano, keys

Meer info vind je hier

Deel bericht

Laatste nieuws