Menu Sluiten

Tania Maria op International Jazz Day in Den Haag

Op 30 april 2015 wordt voor de vierde keer International Jazz Day gevierd. Niemand minder dan ‘Lady from Brazil’ Tania Maria en haar kwartet treden die dag exclusief in het Lucent Danstheater in Den Haag.

Stichting WorldTownMusic (WTM) en het Lucent Danstheater hebben samen het initiatief genomen om deze wereldwijde viering ook naar Den Haag te brengen.

Tania Maria Viva Brazil Quartet
Tania Maria brengt met haar Viva Brazil Quartet op 30 april een mix van funk, Afro-Braziliaanse ritmes en jazz-harmonieën. De Braziliaanse pianiste en zangeres heeft een internationale carrière van ruim 36 jaar en 25 albums op haar naam staan. Met hits als ‘Piquante’, ‘Come With Me’ en ‘Made in New York’ is Tania Maria één van de toonaangevende muzikanten uit de Braziliaanse muziekscene. ‘Ik speel percussie op de piano’, zegt ze zelf. Haar album ‘Tempo’ werd genomineerd voor een Grammy als ‘The Best Latin Jazz Album 2012’.

International Jazz Day in Den Haag
Door Tania Maria op 30 april naar Den Haag te halen, grijpen het Lucent Danstheater en Stichting WorldTownMusic de kans om International Jazz Day ook in Den Haag te vieren. “Gezien haar rijke jazzgeschiedenis en missie als stad van recht en vrede, biedt Den Haag een uitstekend podium voor de viering van International Jazz Day in Nederland”, aldus Edgar van Asselt, directeur van de stichting WorldTownMusic. Ook Henk Scholten, directeur van het Lucent Danstheater is trots op deze viering van International Jazz Day.

“Wij presenteren de komende periode een aantal jazzconcerten met grote namen als Eric Vloeimans, Christina Branco en Richard Bona. Meedoen aan International Jazz Day in den Haag met een artiest als Tania Maria vormt daarvoor een prachtige aftrap.”

International Jazz Day
UNESCO heeft 30 april uitgeroepen tot International Jazz Day. Deze dag viert de geschiedenis van de jazz en wil een leerproces op gang brengen over de sociale en culturele impact van het genre. Ambassadeur Herbie Hancock legt dit zo uit: “Jazz is altijd een brug voor het samenbrengen van mensen geweest. Het is niet alleen voor mensen van een bepaalde etnische groep of met een bepaalde sociale status. Het is voor de mens”. De vierde editie van International Jazz Day vindt plaats op 30 April 2015 en wordt gevierd in gast-stad Parijs.

Kaartverkoop / reserveringen
Tania Maria Quartet
Viva Brasil!
Donderdag 30 april, 20.15 uur
Lucent Danstheater
Den Haag
www.ldt.nl / 070 88 00 333

Deel bericht

Laatste nieuws