Menu Sluiten

Suzanne Ciani in april op Rewire-festival

De Amerikaanse muzikante, sound engineer, componist en labelbaas Suzanne Ciani is een van de grote namen op het komende Rewire-festival. 

Ciani (1946) is pionier op de Buchla-synthesizer, en vervult al decennia lang een vooraanstaande rol in de muzikale avant garde. Ze maakte filmscores, verzorgde muziek voor commercials en bracht veel platen uit. Ze werkte met uiteenlopende musici als Ray Baretto en Spyro Gyra.

Rewire is een jaarlijks festival voor ‘avontuurlijke muziek’. Jaarlijks vinden er in het centrum van Den Haag meer dan honderd evenementen plaats in het kader van dit ‘ontdekkingsfestival van Nederland’, zoals de NRC dat vorig jaar uitdrukte.

Dit jaar vindt Rewire plaats van 3 tot en met 5 april, in kerken, oude fabrieken en verlaten terreinen, maar ook in de meer traditionele clubs en theaters in en rond de binnenstad van Den Haag.

Andere namen op het affiche zijn onder meer 33EMYBW, Ami Dang, Bbmutha en de uit Chicago afkomstige avant garde-cornettist Ben Lamar Gay, die we kennen van zijn werk met jazzdrummer Makaya McCraven en en trompettiste Jaimie Branch.

Meer info en tickets zijn te vinden op rewirefestival.nl

(foto: Maria José Govea)

Deel bericht

Laatste nieuws