Menu Sluiten

Schrijf je in voor het Prinses Christina Jazz Concours 2021

Jonge jazzmuzikanten van 12 tot en met 21 jaar kunnen zich nog tot en met 1 oktober inschrijven voor het Prinses Christina Jazz Concours.

Het jazzconcours is dit jaar hybride. Muzikanten doen mee door een selectievideo met hun optreden in te sturen. De live finale vindt op 14 november plaats in het BIMHUIS in Amsterdam.

Er is ook plek voor bigbands, zeven in totaal.

Het zogeheten ‘hybride’ concours bestaat uit een combinatie van on- en offline elementen. ,,Op deze manier biedt het Prinses Christina Concours deelnemende muzikanten een unieke podium- en leerervaring’’, zo schrijft de organisatie. Een professionele jury beoordeelt de ingezonden deelnamevideo’s en selecteert de finalisten die tijdens de live finale op 14 november in het BIMHUIS optreden.

Live

‘Het Jazz Concours is het eerste concours na vele lockdowns dat we weer gedeeltelijk live kunnen organiseren. Dat is geweldig voor alle jonge muzikanten. Door de hybride vorm zorgen we voor een veilig verloop van het concours en combineren we het beste van de online en offline wereld’, zegt directeur Alexander Buskermolen.

Unieke podiumervaring

Het Prinses Christina Jazz Concours is het enige concours in Nederland voor jonge jazzmuzikanten en daarmee een uniek (online) podium voor deelnemers van alle niveaus. De deelnemende muzikanten leren van de feedback van de professionele jury, van luisteren naar elkaar en van ontmoetingen tijdens het concours dat dit jaar de opzet van een festival heeft. In de ochtend vindt de bigbandselectie plaats.

De winnende bigband speelt ’s avonds tijdens de live finale waarin de geselecteerde finalisten ook optreden. Overdag biedt het Prinses Christina Concours de deelnemers een gevarieerd programma van workshops en optredens. Geïnteresseerd publiek kan zich aanmelden voor verschillende onderdelen van het programma en meegenieten.

Inschrijven

Inschrijven voor het Prinses Christina Jazz Concours kan tot en met 1 oktober via christinaconcours.nl. Daar is ook meer informatie te vinden over het Jazz Concours.

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »