Menu Sluiten

Schrijf je in voor het Prinses Christina Jazz Concours

Muzikanten en zangers van 12 t/m 21 jaar kunnen zich nu inschrijven voor de digitale selectie van het Prinses Christina Jazz Concours.

Het jazzconcours wordt georganiseerd door het Prinses Christina Concours. Alle jonge jazzmuzikanten van 12 tot en met 21 jaar kunnen zich via de website van het PCC inschrijven voor de digitale voorrondes. Na de eerste selectie zijn er twee Halve Finales. De spetterende live finale vindt plaats in het BIMHUIS in Amsterdam op 18 november.

Stuur een video in!

Muzikanten doen mee door een deelnamevideo met hun optreden in te sturen. Een professionele muziekjury beoordeelt de ingezonden deelnamevideo’s voor de halve finales.  Halve-finalisten treden 1 november op in Nijmegen of 3 november in Rotterdam. In totaal selecteert de jury zes à zeven acts voor de Finale.

 Jazz = vrijheid, improvisatie en creativiteit

Je kunt meedoen als solist, duo, trio of met een grotere band. Op de dag van de Finale vindt het bigbandconcours plaats. Daar kunnen 8 bigbands zich voor aanmelden.

Jazz is een ruim begrip. Oo muzikanten die muziek maken in stijlen als soul, funk, urban en verschillende soorten wereldmuziek zijn welkom om mee te doen.

Schrijf je  in pak de ervaring mee die het concours een muzikant kan opleveren. Met het Jazz Concours biedt het PCC jonge muzikanten een unieke kans om op mooie podia op te treden, feedback van een professionele jury te krijgen, andere muzikanten te ontmoeten en wie weet een mooie prijs te winnen.

Juryleden

De jury bestaat dit jaar uit een interessante mix van gevestigde namen en nieuwe talentvolle muzikanten. Zo neemt dwarsfluitist Ronald Snijders plaats in de jury, zijn zangeres Fleurine Verloop en bassist Adinda Meertens van de partij, maar ook de talentvolle gitarist en oud-winnaar van het concours, Gijs Idema.

De inschrijving voor het concours sluit op 6 oktober.

Alle informatie en inschrijfformulier vind je hier

Deel bericht

Laatste nieuws